T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / ERBAA - Erbaa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

BAŞARMAK GELENEĞİMİZ…

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla Arapça öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  imam hatip okulları arasında “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlenmektedir.

Biz de okul olarak “Arapça Etkinlik Yarışması” “Şiir” kategorisine video ile başvuruda bulunmuştuk. AKDEM ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu okulumuz ön elemeyi geçerek il’de canlı olarak icra edilecek yarışmaya katılma hakkı elde etmişti.

İl, bölge ve  Türkiye finali olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilecek yarışmanın İl aşaması, Uluslararası Tokat  Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinatörlüğünde 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü yapıldı.  Yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucu öğrencimiz Nehir Cılız, Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Şiir kategorisinde il birincisi olarak bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Öğrencimizi ve Danışman Öğretmen olarak görev yapan Arapça Öğretmenimiz İsmail Eroğlu hocamızı tebrik ediyor, yarışmanın bundan sonraki aşamalarında başarılar diliyoruz.

09-05-202409-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2024 - Güncelleme: 09.05.2024 16:29 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 11  kişi beğendi