Başarılarımız

May

Atalarımız, “Mârifet iltifata tâbidir, iltifatsız mârifet zâyidir” sözüyle ödüllendirmenin önemine dikkat çekmişlerdir.

May

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla Arapça öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  imam hatip okulları arasında “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlenmektedir.

Nis

Diyanet İşleri Başkanlığınca, toplumun yapı taşını oluşturan gençlerin milli ve manevi değerler ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla pek çok alanda çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda gençliğin dinî ve ahlaki değerlerini diri tutmak amacıyla 09 Mart 2024 Cumartesi günü lise öğrencileri arasında ülke genelinde “Umre Ödüllü” "Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmiştir.