T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / ERBAA - Erbaa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZDA BİLİM SÖYLEŞİSİ ETKİNLİĞİ


Toplumumuzun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak TÜBİTAK’ın kuruluşundan bu yana öncelikli hedeflerinden biri olmuştur. 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile Bilim Söyleşileri başlatılmıştır.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu söyleşiler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanır.

Biz de okulumuzda “Bilimleri Anahtarlarla Öğrenmek” konulu söyleşisini gerçekleştirmek üzere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal PAPUÇCU hocamızı okulumuza davet ettik.

Söyleşi, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla 26 Nisan 2024 Cuma günü gerçekleşti. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen söyleşi yaklaşık bir saat sürdü.

Söyleşinin sonunda Okul Müdürümüz İsmail ULUDAĞ, Prof. Dr. Köksal PAPUÇCU ve söyleşi etkinliğini organize eden Müdür Başyardımcımız Mehmet KOCATÜRK’e Teşekkür Belgesi ve Plaket takdim etti.

Bizleri kırmayarak bu söyleşiyi gerçekleştiren Prof Dr. Köksal PAPUÇCU hocamıza ve programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

02-05-202402-05-202402-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 16:02 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 2  kişi beğendi