May

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla Arapça öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  imam hatip okulları arasında “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlenmektedir.

May

Toplumumuzun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak TÜBİTAK’ın kuruluşundan bu yana öncelikli hedeflerinden biri olmuştur. 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile Bilim Söyleşileri başlatılmıştır.

Nis

Diyanet İşleri Başkanlığınca, toplumun yapı taşını oluşturan gençlerin milli ve manevi değerler ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla pek çok alanda çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda gençliğin dinî ve ahlaki değerlerini diri tutmak amacıyla 09 Mart 2024 Cumartesi günü lise öğrencileri arasında ülke genelinde “Umre Ödüllü” "Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmiştir.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip okullarında öğrencilerin eğitim öğretime devam ederken farklı yöreleri sosyo-kültürel açıdan tanımaları, tarihî ve kültürel miras bilinci kazanmaları, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları amacıyla başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" değerlendirme süreci tamamlandı.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci velilerinin okuldaki öğretmenlerle görüşme zamanlarını ayarlamak amacıyla bir okul randevu sistemi geliştirilmiştir.

Mrt

109 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu’daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferine ulaştıran bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyoruz.

Mrt

İnsan olma sorumluluğunda üstlendiğimiz ahlaki ve toplumsal ödevler, kulluk bilinci ve manevi yücelmenin anahtarı olan namaz konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin madde ve manaya yönelik bütüncül bir bakış açısıyla yetişmelerine destek olacaktır. Öğrencilerimizin; ferdî, sosyal ve manevi gelişiminin desteklenmesi amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce  “Vakti Kuşanmak” etkinlikleri plânlanmıştır.

Mrt

Öğrencilerimizi ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla merkezi Ankara’da bulunan ATİ-DER (Ati Tokat İli ve İlçeleri İmam Hatipler Derneği), okulumuzda 8 Mart 2024 tarihinde “Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirdi.

Mrt

4 Mart Dünya Obezite Günü diğer özel günler gibi toplumda farkındalık oluşturmak ve konuya dikkat çekmek için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığı, 4 Mart’ta Dünya Obezite Günü için belirlenen “Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” ve “Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi Konuşalım” temaları çerçevesinde etkinlikler planlamıştır.

FEYZA Projesi Uygulanmaya Başladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan'' "Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025'' kapsamında çalışmalar hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu bağlamda Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yapay zekâ uzmanı yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yapay zekâ uygulamaları alanında eğitim vermek, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek, öğrencilere yapay zekâ ve uygulama tekniklerini ve algoritmik düşünme yeterliliği kazandırmak amacıyla FEYZA (Fırsatları Artıran Eğitimde Yapay Zekâ) Projesi başlattı.

Eğitici eğitimini tamamlayarak okulumuzda proje koordinatörlüğü görevi yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nurten SÖYLEMEZ  proje hakkında  katılımcılara bilgi verdi. Okulumuzda 2 grup halinde  başlayan eğitimlerde toplam 30 öğretmenimize eğitimler verildi.

Proje hakkında detaylı bilgiye ve eğitim kitabına http://meb.ai/btIvUO adresinden ulaşabilirsiniz.

Şbt

Recep ayının 27. gecesi  “Miraç Kandili” dolayısıyla ülkemizin tüm camilerinde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi. Biz de okul olarak gece vesilesiyle bir dizi etkinlik yaptık.

Şbt

Bakanlığımızca, 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak  üzere çeşitli  etkinlikler plânlanmıştır.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlendi.