Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutladık.

Ekm

Öğrencilerimizde Kudüs-Filistin bilinci oluşturabilmek, bugünlerde bütün dünyanın gözü önünde yaşanan siyonist İsrail zulmünün tarihi arka planı ile ilgili gerçekleri doğru bilgi temelinde anlayabilmek için, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Edip Uzundal Hocamızı “Sultan Abdülhamid ve Kudüs” konulu konferansta öğrencilerimizle buluşturduk.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Danışma Kurulu Uygulama Usul ve Esaslarına” göre; Özel program ve proje uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinin misyon, vizyon ve hedeflerine uygun olarak iş birliğine dayalı yönetim anlayışıyla eğitim-öğretimin kalitesini ve öğrenci başarısını artırmak, akademisyen/alan uzmanı/sanatçı/yetkin isimler/okul-aile birliği başakanı/öğretmen ve öğrenci temsilcisinden, onların bilgi/birikimlerinden faydalanmak amacıyla okul bünyesinde oluşturulan "Danışma Kurul" ları yılda 3 defa toplanmaktadır.

Ekm

İmam Hatip Okulları; temelleri 1913'te atılan, açılışı 1924'te yapılan, 17 Ekim 1951'de yeniden açılarak ülkemiz genelinde hizmet veren imam hatip okulları; Türkiye'nin din eğitimi tecrübesi ve telif modeli olarak eğitim sistemimizde özgün tasarımıyla gelişen ve uluslararası düzeyde örnek alınıp modellenmekte olup 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerimizin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre program çeşitliliğine gidilen; hem mesleğe hem yükseköğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan; ders başarısı hedefleriyle birlikte millî, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerleri benimseyen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen kurumlardır.

Ekm

13 Ekim "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu gelişmenin sürdürülebilmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek için ''Afete Hazırlık'' konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine göre ders yılının ikinci haftasında, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından yayımlanan örnek etkinliklere göre; öğrencilerimizde hâin darbe girişimine yönelik toplumsal hafızayı canlı tutmak, şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerine karşı vefa duygularını güçlendirmek amacıyla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirdik.

Eyl

Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (sav)’in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan “Mevlid-i Nebî Gecesi” dualarla idrak edildi. Mevlid-i Nebî Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi. Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldığı programlarda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” teması çerçevesinde Hazreti Peygamberin hayatından örnekler aktarıldı.

Eyl

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan okulumuz ilk mezunlarını 2017-2018 eğitim Öğretim Yılında verdi. Günümüze kadar 6 dönem mezun verdik. Okul olarak mezunlarımız ve mensuplarımızla buluşmak istedik.

Ock

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümren YILDIRIM rehberliğinde yapılan çizgi, nokta ve figür çalışmalarından oluşan sergimizi açtık. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

May

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan 82 öğrencimiz için okulumuz bahçesinde Yılsonu Mezuniyet Programı yaptık.

Eyl

UZAKTAN EĞİTİM  HAFTALIKEBACANLIDERSPROGRAMI (31 AĞUSTOS-18EYLÜL) Derslerimizi bu proğram dahilinde takip edelim.

Eyl

Okulumuz "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinlikleriyle açıldı.

May

10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" etkinlikleri gerçekleştirildi.Okul bahçesinde yapılan etkinliklerle ilgili önce personel ve öğrencilerimize  bilgilendirme yapıldı.Daha sonra kültür fizik hareketleri, yürüyüş ve koşular öğretmenlerle birlikte yapıldı.